Het heeft even geduurd voordat ik doorhad hoe ik me verhield tot God, hoe ik verbonden kon zijn met God. ‘Even’ is hierbij een understatement. Om eerlijk te zijn, het kostte me 52 jaar …

Al die jaren dacht ik dat ik de juiste dingen aan het doen was. Ik probeerde een goed, prettig,  menselijk mens te zijn en ik probeerde het leven en de bedoeling ervan te begrijpen. Ik deed alles wat ik kon om wijsheid te ontsluiten, om DE Waarheid (met hoofletters) te vinden.

Ik probeerde allerlei manieren om in verbinding te komen met God, maar het lukte me niet. De reden was dat ik niet begreep wie God werkelijk was.

In 2018 begon ik meer te leren over God. Ik realiseerde me dat het meer geloof vroeg om in een Big Bang te geloven dan in een Schepper. Ik realiseerde me dat ik veel wonderen had zien gebeuren in mijn eigen leven en dat van anderen.

Ik realiseerde me, terugkijkend op mijn leven, dat er altijd voor mij was gezorgd en dat ik altijd was beschermd op een manier die ‘niet menselijk’ was.

Ik realiseerde me dat er maar één conclusie kon zijn, namelijk: God bestaat! Niet zomaar ‘het universum’ of ‘eenheid’ maar God. Schepper. Almachtig. Liefdevol.

 

Wat nu? 

De vraag rees: “Als God werkelijk bestaat, welke impact heeft dat dan op mijn leven? Op mij, op persoonlijk vlak?”

Ik ben altijd een liefhebber van lezen geweest. Ik heb honderden boeken gelezen over alle denkbare onderwerpen. De belangrijkste reden voor het lezen van zoveel boeken in de afgelopen 40 jaar was dat ik steeds op zoek was naar de waarheid over het leven, over mijzelf en anderen. Ik heb er veel van geleerd. Ik werd een vaardig en succesvol professional, maar ik had slechts gedeeltelijke waarheid ontdekt. De legpuzzel van wijsheid en inzicht bleef steeds stukjes missen.

Toen ik me in 2018 realiseerde dat God werkelijk bestond voelde ik een onstuitbare drang om meer te leren over God, over zijn bedoeling voor mijn leven, voor anderen en voor de wereld. Ik keek tientallen video’s on Youtube over G0d-gerelateerde onderwerpen.

En … ik begon met het lezen van de Bijbel. Dit boek verwonderde me zeer. Ik realiseerde me dat ik DE WAARHEID aan het lezen was. Ik begreep niet wat er met me gebeurde. Het boek bracht iets in mij in beweging, het raakte mijn hart, het daagde mijn geest uit en het veranderde me. Ik las het van kaft tot kaft, in diepe verwondering over de wijsheid en waarheid die het onthulde.

Ik leerde over God en zijn verlangen om een relatie met mij te hebben, met ons te hebben. Ik leerde dat het zijn verlangen was om samen met ons in een goddelijke en mooie wereld te leven. Hij beloofde ons om ons te beschermen als een vader, ons te omhullen, ons lief te hebben en om ons te zegenen met alles wat we nodig hebben. Naast deze beloftes gaf hij ons heel 2 duidelijke opdrachten: Heb God lief met heel je hart, met heel je geest en met heel je verstand. En heb je naaste lief als jezelf.

Ik kwam tot de conclusie dat er geen andere optie over was gebleven dan om mijn leven samen met God te leven. Ik besloot dat ik mijn eigen maatstaven wilde opgeven om zijn maatstaven te volgen. Ik besloot om Hem in het middelpunt van mijn leven te plaatsen in plaats van mijzelf, mijn gedachten, mijn ideeën, mijn gevoelens en mijn intuïtie. Ik weet nu namelijk dat Jezus de Waarheid, de Weg en het Leven is.

 

Vanzelfsprekend heeft dit effect op mijn werk …

Als ik in een organisatie werk als business consultant of als business coach dan kun je verwachten dat ik werk en spreek vanuit Christelijke waarden als respect, helderheid, empathie en liefde.

Als je me uitnodigt om je counselor of mentor te zijn, of als je naar Spanje komt voor een retraite, dan zullen we de Bijbel gebruiken als ons kompas.

Ik weet hoe het is om zonder God te leven en ik weet hoe het voelt om op het verkeerde pad te zijn. Ik weet ook hoe het is om te zoeken naar de waarheid en naar oplossingen voor levensvraagstukken. Ik ben zeer gemotiveerd om samen te werken met je. Om de goede richting (weer) te vinden in je relaties, communicatie, werk en alle andere gebieden van je leven.

Wil je meer weten? Voel je vrij om contact met me op te nemen via ingrid@newpageministries.org of telefoon: +31 6 444 74746

Ik spreek in kerken en congregaties over mijn ervaringen buiten de kerk en om te te delen over mijn leven zonder God. Kijk voor meer informatie op de pagina: Spreker

 

– Dit artikel is eerder gepubliceerd op mijn Engelstalige website New Page Ministries.org